Despre Noi

Gustă din povestea Vinurilor Nobile născute pe Pământurile Moldave

ISTORIA COMPANIEI

„Nici el, nici oaspeţii lui şi nici urmaşii acestora în veac nu vor muri, ci se vor muta numai într-un loc unde, trăind de-a pururi, vor avea parte de toate bunătăţile.”

Herodot

Terra Dacia e povestea unei familii, unei țări, a unui neam. Civilizația dacilor, un imperiu glorios al oamenilor neînfricați și neînfrânți, ne-a învățat să apreciem darurile naturii și ale cerului. Să credem în libertate și să ne rugăm pentru ploaie, soare și vânt – cele 3 elemente atât de necesare pentru creșterea viței-de-vie.

Începutul

2015
În familia noastră mereu s-a făcut vin. Să locuiești în sudul Moldovei și să nu faci vin ar fi cel puțin… mare păcat. Căsuța noastră, cu vie, cu bunăvoință de tot ce înseamnă VIN se găsește în satul Bașcalia. Am prins dragostea de vinificație de la părinți și în 2015 am pus bazele propriei vinării.

Motivația

2016
2016Produceam, în special, vin pentru consum propriu. Toate până vinul nostru nu a fost gustat de un prieten din Italia, care ne-a spus că trebuie să ne facem cunoscuți în lume. Zis și făcut, am decis să ieșim pe piața internațională și, în special, pe segmentul HoReCa, pentru ca vinurile noastre să ajungă în cele mai bune bucătării din lume și să fie apreciate de cei mai buni cunoscători de vin.

Povestea continuă

Prezent
Astăzi producem peste 25 tipuri de vinuri, atât din soiuri autohtone, cât și clasice internaționale, cu o capacitate mai mult de 35000 sticle pe an. Prioritatea și filosofia noastră este calitatea, nu cantitatea. Ducem peste hotarele țării cel mai bun produs de care suntem capabili să creăm. Și suntem mândri să facem cunoscută vocea Vinului moldovenesc peste mări și țări.

Despre vinuri

TERRA DACIA scrie istoria cu aromă de vin

Împletim tradiția cu modernizarea exact cum se împletește vița de vie de locul în care crește. Ne găsiți în sudul Moldovei, regiunea vitivinicolă Valul lui Traian. Cea mai mare parte a strugurilor provin din podgoriile fraților Scutaru – viticultori în a patra generație. Podgoriile sunt amplasate într-o zonă cu denumirea istorică Valea Țigănașului. Datorită amplasării geografice reușite, strugurii din care producem vinul, mai ales Merlot, Cabernet Sauvignon și Saperavi, sunt scăldați de mult soare, atât de necesar pentru dezvoltarea armonioasă și culoarea strugurilor. Natura este generoasă cu noi și reușim să producem un Vin Nobil.

0 +
Tipuri de vinuri
30000 +
Sticle pe an

Ducem cu mândrie numele de Daci în lume prin combinarea rețetelor strămoșești cu tehnologiile moderne de producere.

Dorința de a spune lumii despre Moldova și tradiția autohtonă de producere a vinului ne-a motivat să ne orientăm comercializarea producției noastre exclusiv în străinătate. Astăzi, puteți degusta vinurile Terra Dacia în restaurante și wine baruri renumite din țări precum Spania, Italia, Marea Britanie, Ucraina, Germania și România. Suntem mândri să vedem vinul moldovenesc alături de cei mai buni producători de vin din lume.

Vrei să afli mai multe despre noi?

Suntem aici să-ți răspundem